You are currently viewing Защо е важно да пием чиста вода ?

Защо е важно да пием чиста вода ?

Всички знаем от колко вода е съставен човешкия организъм. Човек пие средно по 500 литра вода на година. Редовното пиене на чиста вода ще поддържа ставите ти в отлична форма, храносмилането ти ще се подобри, тялото ти ще се чувства енергично, водата ще помогне на мозъка ти да се пребори със стреса, кожата, косата и ноктите ти ще бъдат по-здрави и по-красиви, кръвното ти налягане ще бъде винаги в норма и не на последно място, добрата хидратация ще ти помогне да поддържаш оптимално телесно тегло.

Набавянето на минерали става от консумираната от вас храна, а не от водата. Повечето минерали, които се съдържат във водата, не се абсорбират от организма. Водата спомага за пренасянето на минералите от храната към клетките на вашия организъм. След пренасянето на минералите, същата вода служи за премахването на токсините. Ако водата съдържа неизползваеми минерали, тя не може да пренася минералите от храната и да премахва токсините. Тя трябва да се освободи от неизползваемите минерали, за да може да изпълнява функциите си.

Защо минералната вода може да е вредна ?

Минералните води стават все по-популярни по света. Хората обаче не обръщат никакво внимание върху опасностите, които крие в себе си водата с високо съдържание на минерали. Защо минералната вода, която съдържа важни за човешкото здраве минерали, може да е вредна за химията на човешкия организъм? За да разберем вредата от минералната вода, ние първо трябва да разберем цитологията или структурата и функционирането на клетките. Елементите от царството на минералите не могат да се асимилират директно от животинските клетки. Преди това те трябва да преминат през процеса на свързване с аминокиселини. Най-ефективният начин за използване на минералите от организма може да се открие в растителното царство. Растенията могат директно да абсорбират минералите. След като попаднат в растението и преминат през процеса на рекомбиниране в енергийните цикли на растението (фотосинтезата), минералите стават част от клетъчната му структура. Тези енергийни цикли преобразуват минералите в хелатна форма. По този начин минералите се свързват с аминокиселините в структурните тъкани на растението. Когато човек консумира растителна храна, минералите в растителните аминокиселини могат лесно да се преобразуват от човешките ензими в молекулярни структури в организма на човека.

Колко е важно пиенето на чиста вода ?

Пиенето на вода, съдържаща голямо количество неорганични минерали (например изворна, пречистена вода), независимо от това дали е твърда или мека, може да се сравни с миенето на чинии с мръсна вода. Ако водата, която постъпва в организма е вече „натоварена”, тя няма да може да изкара отпадъците от него без да се освободи от онова, което е донесла със себе си. Неорганичните минерали се отлагат в организма и водят до претоварване на електролитите, които организмът трябва да премахне. Освен това, неорганичните минерали увеличават отлагането на минерали и тежки метали в организма, което от своя страна води до отслабване на тъканите, влошаване на циркулацията и хронични възпаления. От друга страна, съществува т. нар. дейонизирана вода, т.е. вода, лишена от минерали и електрическия си потенциал. Не купувайте дейонизирана вода за пиене. Тя се продава с етикета „пречистена вода”. Дейонизираната вода не става за консумация. Това е чиста вода, която става за вашата ютия, но при консумация тя периодично извлича полезните минерали от организма ви. Някои я наричат „гладна вода”.

Защо е важно да пием чиста вода ?

За предпочитание е да се използва дестилирана/обратна осмоза вода, не толкова поради ниското съдържание на минерали в нея, а поради по-високата й енергия. Дестилираната вода(или тази добита с обратна осмоза) по-добре се усвоява от организма и особено от черния дроб, отколкото водата с ниска енергия. 60-80% от организма ни се състои от вода. Тя е основният катализатор и среда за всички енергийни реакции, които стават в организма ви. Използването на високоенергийна, мокра вода осигурява ефективна хидратация на метаболизма във вашия организъм. Според френския хидролог Винсен, „колкото е по-малък потенциалът на питейната вода, толкова по-добре”. Дестилираната/обратна осмоза вода се характеризира с ниско съдържание на минерали, ниско повърхностно напрежение и висока енергия.

Избери филтрирана вода от ФИВО за дома.

Водата играе изключително важна роля за организма, но още по-важно е да използваме подходящ вид вода в подходящи количества и в подходящо време. В супермаркетите се продават различни видове вода. Само дестилираната/обратна осмоза вода обаче осигурява ефективна хидратация и спомага за ефективния метаболизъм във вашия организъм.

Филтрите в домашната система за пречистване на вода ФИВО изпълняват своята роля на няколко фази. Първоначално те премахват всички едри частици, утайка, пясък и ръжда. След това елиминират хлора и финните частици, заедно с миризмите, и подобряват вкуса на водата. В последната фаза, филтрите пречистват водата от всички вируси, бактерии и микроорганизми.
Накрая при вас идва безкомпромисно чиста, висококачествена вода.

Отделете време за да прочетете повече относно нашите системи за обратна осмоза. Избери най-подходящата машина за пречистване на вода.

Какво се случва ако водата, която пием е силно замърсена?

Прочетете още:

Защо е важно да пием чиста вода ? – ФИВО за дома